کنسرو برگ مو و انواع روش های نگهداری برگ مو

[ad_1]

%name کنسرو برگ مو و انواع روش های نگهداری برگ مو

کنسرو برگ مو بهترین روش نگهداری برگ مو هست

روش های نگهداری برگ مو :

خشک کردن برگ مو :

در این روش برگ های تازه و بزرگ مو را شسته و دسته بندی کرده و به وسیله یک سوزن نخ را از برگ ها رد کرده و از جهت دیگر در می آوریم و دو جهت نخ را به هم گره می زنیم و از یک جای مناسب زیر نور خورشید آویخته می کنیم باید مواظب باشیم که گرد و خاک روی برگ ها ننشیند و چند روزی شکیبایی می کنیم تا برگ ها خشک شوند بعد برگ ها را در یک جای مناسب نگهداری می کنیم که نه نم داشته باشد و نه برگ ها خرد شوند چون در حالت خشک، شکننده هستند و دوران مصرف، چند ساعت قبل از تهیه دلمه، برگ ها را در یک کاسه بزرگ آب ولرم خیس می کنم. این روش خیلی قدیمی هست.

نگهداری برگ ها در آب نمک:

در این روش آب را جوش آورده و نمک را در آن می ریزیم و چند جوش که زد شعله را خاموش کرده و بگذارید تا آب نمک خنک شود بعد برگ های شسته شده و دسته بندی شده را در کاسه مخصوص ریخته و روی آن ها آب نمک بریزید تا زمانی که روی برگ ها را بگیرد. هنگام مصرف چند ساعت قبل برگ ها را در آب را معمولی بیاندازید تا شوری آن گرفته شود اخیرا هم برگ ها را به صورت رولتی می پیچند و در یک بطری نوشابه (1.5 لیتری) می اندازند و روی آن آب نمک می ریزند به خاطر اینکه هر چه درب کاسه تنگتر باشد نفوذ هوا کمتر هست و جلوی تبهکار شدن برگ ها را می گیرد و هنگام مصرف بطری را با چاقو ببرید و برگ ها را از داخل آن در آورید.

نگهداری برگ مو در بطری نوشابه :

نگهداری برگ مو در فریزر بدون تبدیل رنگ با بطری نوشابه

برگ مو را کاملا بشویید و درون سبدی بریزید تا آب آن کاملا خارج شود. یک بطری نوشابه خانواده خالی را بشویید و خشک کنید.

بیشتر بخوانید:  نحوه ی تمیز کردن چسب از سطوح مختلف

چند برگ مو را روی هم گذاشته و باریک لول کنید و خیلی آرام درون بطری بیاندازید. این کار را ادامه دهید تا بطری پر شود و سپس درب بطری را ببندید و در فریزر بگذارید.

در دوران نیاز به برگ ها پلاستیک را با چاقو ببرید تا درب آن گشاد شود تا آسوده بتوانید به برگ ها دسترسی داشته باشید.

اینگونه می توانید بدون تبدیل رنگ برگ مو را تا یک سال نگهداری کنید و هر دوران از سال که دلتان خواست دلمه درست کنید.

مزیت این روش استفاده نکردن از نمک هست این روش اخیرا استفاده می شود.

نگهداری برگ مو در فریزر :

* فریز کردن برگ مو نیم پخت شده با سرکه و نمک

از راه این روش شما می توانید برگ ها را برای مدت ۶ ماه داخل فریز نگهداری کنید و هر دوران که خواستید بلافاصله از آن‌ها برای تهیه دلمه استفاده کرده و از خواص برگ مو برای سلامتی بهره مند شوید.

برگ مو‌ها را شسته و اجازه دهید آب آن ها گرفته شود.

سه قاشق سوپخوری نمک را با یک چهارم فنجان سرکه سفید داخل قابلمه ای ریخته و به آن یک تا یک و نیم لیتر آب افزایش کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم به جوش آید.

زمانی که آب در حال جوش هست برگ های مو را یکی یکی به آب افزایش کنید و برای ۱۰ تا ۱۵ لحظه اجازه دهید داخل آب بماند.

بعد از این دوران برگ ها را آبکشی کرده و دوران دهید تا سرد شود.

سپس برگ ها را ۱۰ تا ۱۰ روی هم قرار داده و آن ها را لوله کنید و داخل کیسه فریزر قرار داده و درون کاسه های پلاستیکی مخصوص فریز نگهداری کنید تا برگ‌ها بعد از یخ زدن نشکسته و خرد نشوند.

بیشتر بخوانید:  الگوی دوخت چند مدل کلاه زمستانی

توصیه می کنیم در دوران مصرف، چند ساعت زودتر برگ ها را از فریز خارج کرده و مجال دهید تا به آرامی یخ آن ها باز شده و نرم شوند.

* فریز کر دن برگ مو بدون پخت

بعد از اینکه برگ موها را شسته و خشک کردید دسته دسته کرده و داخل کیسه فریزر یا کاسه هم اندازه برگ ها گذاشته و درون فریزر نگهداری کنید بهتر هست درون کاسه های مخصوص فریزر گذاشته تا بعد از اینکه یخ زد نشکند و خرد نشوند و هم اینکه قبل از مصرف از فریزر در آورده و دست نمی زنیم تا یخشان باز شود و نرم گردد.

کنسرو برگ مو بهترین روش نگهداری برگ مو هست و مزیتش این هست که در هر دمایی به مدت طولانی نگهداری می شود.

روش های کنسرو کردن برگ مو :

مواد لازم برای کنسرو برگ مو :

 برگ تازه و بزرگ مو  به شمار دلخواه
 نمک کمی
آب به میزان لازم
 شیشه مخصوص کنسرو به شمار لازم

طرز تهیه کنسرو کردن برگ مو:

ابتدا برگ های مو را داخل آب سرد قرار بدهید تا پاکیزه شوند سپس یک قابلمه را پر از آب و نمک کنید، نمک باید در حدی باشد که طعم برگ های مو را عوض نکند. بگذارید آب و نمک به جوش بیاید سپس برگ های مو را از داخل آب بیرون بیاورید و آن ها را یکی یکی روی هم قرار بدهید مشابه ورقه کتاب. بعد از اینکه دسته آن مناسب شد آن را داخل آب جوش قرار بدهید و با کفگیری روی برگ رویی را فشار بدهید تا برگ ها باز نشوند و داخل آب پخش نشوند.

بعد از اینکه برگ ها تبدیل رنگ داد برگ ها را در بیاورید و داخل سینی قرار بدهید تا کمی خنک شود، سپس خیلی ریز ابتدا به رول کردن کنید تا آب آن خارج شود، بعد رول ها را داخل شیشه مناسب قرار بدهید (مشابه رول کردن قالی) در آخر از آب داخل قابلمه که برگ ها را در آن قرار داده بودید داخل شیشه بریزید. و نصف استکان سرکه روی آن ها بریزید و اجازه بدهید داخل بماند.

بیشتر بخوانید:  روش خشک کردن بادام و گردو تازه

روشی دیگر برای کنسرو کردن برگ مو:

ابتدا برگ های مو را بشویید و چند دسته کنید سپس برگ ها را مشابه رولت بپیچید و داخل شیشه مناسب بگذارید تا زمانی که شیشه پرشود و پیچیدن برگ ها به این خاطر هست که بتوانیم برگ های زیادی  در شیشه جا بدهیم بعد آب را بجوشانید و نمک را بریزید و وقتی خنک شد روی برگ ها بریزید تا شیشه ها پر شود و درب شیشه ها را ببندید.

سپس یک قابلمه بزرگ را از آب پر کنید و آب را به جوش بیاورید شیشه ها را درون آب قرار بدهید و به مدت 15 لحظه شیشه های محتوی برگ ها را بجوشانیم سپس  شیشه ها را از داخل قابلمه در آورده و بگذارید تا سرد شوند بعد در جای دلخواه و در هر دمایی به مدت خیلی طولانی نگه دارید.

نکاتی مهم برای کنسرو کردن برگ مو :

قصد از شیشه مناسب این هست که شیشه نه شکستگی داشته باشد و نه ترکی و همچنین درب شیشه فلزی باشد و درب هم نه زنگ زدگی داشته باشد و نه خراشیدگی کاملا سالم باشد من از شیشه های سس و مربا استفاده کردم.

ارتفاع قابلمه باید به گونه ای باشد که هنگام قرار دادن شیشه ها در قابلمه، آب روی درب شیشه ها را بگیرد.

نمک استفاده شده در کنسرو خیلی کم هست به حدی که وقتی آب را چشیدیم نمک آن حس شود.

دمای شیشه ها باید معمولی باشد اگر خیلی سرد باشد هنگام گذاشتن در آب جوش شیشه ها می ترکند.

برگ های استفاده شده بهتر هست تازه و بزرگ و از نوع برگ انگور کشمشی باشد و همچنین رنگ برگ سبز روشن باشد.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

دلایل بوی بد کولر آبی چیست و چگونه میتوان آن را برطرف کرد؟

[ad_1] بوی بد کولر آبی چگونه از بوی بد کولر آبی خلاص شویم؟ به وجود …